Veelgestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij, van Uitleg Zelf Films Downloaden” gelijkende vragen.

Aangezien deze vragen zo overeenkwamen hebben wij deze pagina gemaakt zodat ook wij niet iedere keer dezelfde antwoorden hoeven te geven.

“Waar kan ik de overzichten van de verwijzingen vinden?”

De verwijzingen hebben wij zo opgezet dat deze zo efficiënt mogelijk zijn terug te vinden. Wij hebben een downloadpagina gemaakt met het overzicht van alle downloads. Verwijzende links hebben wij op onze linkpagina neergezet met een zo duidelijk mogelijk omschrijving erbij.

“Heb ik technische kennis nodig om zelf films te downloaden?”

Op onze website vindt u een stappenplan hoe u zelf films kunt downloaden. U zult technische termen tegenkomen maar dat is geen enkel probleem zodra u exact doet wat er beschrevenstaat. U heeft dus geen technische kennis nodig!

Diverse links en afbeeldingen ondersteunen het proces.

“Ik kan geen Engels, hoe zit het met ondertiteling van de films?”

Er is een apart hoofdstuk op de website waar exact wordt uitgelegd hoe de ondertiteling te downloaden en samen te voegen. Vooropgesteld natuurlijk dat de ondertiteling beschikbaar is. Bij de meeste films is dat zo!

“Is het downloaden van films legaal?”

Momenteel is het downloaden van films en muziek in Nederland een grijs gebied. De overheid heeft bepaald dat het downloaden van Films en Muziek legaal is, zolang het voor particulier gebruik is en geen commerciële inslag heeft. Dus als jij enkel films voor eigen gebruik download is het niet illegaal. Zolang je er maar geen commerciele bedoelingen mee hebt of dit toepast.

Overigens betaalt u voor elke aangeschafte lege CD of DVD een bepaald bedrag dat wordt doorbetaald aan de makers, de zogenaamde auteursrechthebbenden. Als u uw film brandt heeft u dus al voor een deel meebetaald aan de rechten.

In het kort: Films en/of muziek downloaden is legaal mits deze puur voor thuisgebruik is en geen commerciële inslag heeft, danwel verspreid wordt! Dus als u content downloadt in plaats van koopt dan mag dat niet oftewel, aankoopvervangend downloaden van muziek/ films is verboden.

Aan de andere kant: het uploaden (verspreiden), dus aanbieden, van films is illegaal en wordt gezien als een misdrijf.

“Ik heb een film gedownload en nu wil iedereen een kopie van mij kopen”

Het verkopen, weggeven of ruilen van uw downloads is ook illegaal.