Films kijken via Netflix

Films kijken via Netflix

Het streamen van bestanden is de laatste jaren erg populair. Er is in het verleden veel onduidelijkheid geweest over of het illegaal was om te downloaden of niet, streamingdiensten hebben een einde gemaakt aan deze onzekerheid. Streamen is namelijk volledig legaal. Bovendien komen er geen bestanden op je pc te staan.

Een goed voorbeeld van een uitermate populaire streamingsdienst is YouTube. Iedereen heeft wel eens een filmpje bekeken op Youtube, of er zelf een filmpje op gezet. YouTube toont direct het gemak van streamen aan. Je gaat naar de website, zoekt een filmpje op en enkele seconden later kun je meteen kijken. Een ander voorbeeld van een populaire streamingsdienst is Spotify. Met Spotify kun je duizenden albums van verschillende artiesten beluisteren. De geluidskwaliteit is uitermate goed en je kunt via Spotify makkelijk nieuwe artiesten ontdekken. Doordat je een eigen afspeellijst kan maken, is de dienst ook zeer geschikt voor als je een feestje hebt.

‘The next big thing’ op het gebied van streaming is Netflix. Netflix is een van oorsprong Amerikaans bedrijf, gestart in 2007. Sinds de lancering is Netflix al uitgebreid naar Latijns-Amerika, Canada en delen van Europa. Nu is ook ook Nederland aan de beurt.

Wat kun je met Netflix?

Met Netflix kun je duizenden (Amerikaanse) films en series streamen. Het aanbod is grotendeels in hd-kwaliteit beschikbaar, dus je kunt optimaal genieten. Je kunt de films en series bekijken wanneer het jou uitkomt, zonder onderbrekingen. Ook biedt Netflix een groot aantal documentaires aan.

Voor wie is Netflix?

Netflix is handig voor mensen die een film, serie of documentaire willen kijken wanneer het uitkomt. Zonder dat je eerst moeite moet doen om een geschikte download te vinden. Netflix is direct beschikbaar op je televisie en de betaling van de dienst gaat per iDeal, Paypal of Creditcard. Als je niet weet welke film je precies wil kijken, kun je door het aanbod heen scrollen. Er zit dan altijd wel een leuke films of serie tussen. Op deze manier kun je ook makkelijk leuke nieuwe genres, films, series of documentaires ontdekken.

Heeft Netflix altijd de meest recente films?

Nee. Een film die afgelopen maand in de bioscoop te zien was, zal niet direct op Netflix te bekijken zijn. Dit heeft onder andere te maken met het kopen van rechten. Op Netflix zul je dus wat oudere films, series en documentaires vinden. Alsnog is het wat ons betreft een prima dienst. Voor een klein bedrag per maand haal je een enorme collectie films, series en documentaires in huis.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*