Ondertiteling

Let op! Sinds 2017 is het maken en dus ook downloaden van een ondertiteling waar de auteursrechten niet zijn geregeld niet meer legaal. Vergewis u dus van te voren ervan dat de rechten geregeld zijn.

Voordat u een film download ziet u vaak of deze is voorzien van ondertiteling, dit kunt u zien aan de naam. Vaak staat er dan “NL SUB”, “DUTCH SUB” of iets dergelijks achter, zo niet dan is de kans groot dat deze film geen ondertiteling heeft. Wij leggen u hier uit, hoe u deze gemakkelijk kunt vinden en in de film kunt voegen via “The Filmmachine”.

Zoeken van ondertiteling
Wanneer uw film geen ondertiteling heeft, dan moet u hier de passende ondertitel bij zoeken. Voor websites voor het vinden en gratis downloaden van Nederlandse ondertitelingen kijkt u op onze linkpagina bij “Zoeken van ondertiteling”.

Ga naar 1 van deze sites en zoek de ondertiteling voor uw film. Vervolgens download u het bestand.

Download het juiste bestand!
Wanneer u al een film heeft gedownload die b.v. 2 cd’s groot is, dan is het ook de bedoeling dat u de ondertiteling zoekt voor 2 cd’s.

Een gedownload ondertitel-bestand heeft regelmatig de extensie “.srt” Dus als uw film “batman.ISO” heet dan noemt u het ondertitel-bestand “batman.srt”. Vervolgens: slaat u het bestand op in exact dezelfde map als die van het filmbestand. Wanneer u de film opnieuw start, zal deze nu met ondertiteling zijn.

Zorg ervoor dat u het ondertitel bestand exact dezelfde naam (behalve de extentie) geeft als het filmbestand! Dus nogmaals als het filmbestand “batmanthemovie.iso” heet, dan noemt u het ondertitel bestand: “batmanthemovie.srt” en plaatst het in dezelfde map als het filmbestand.

Wanneer u een .rar bestand als ondertiteling heeft gedownload, dan dient deze eerst te worden uitgepakt. Doe dit door met de rechterknop op het bestand te klikken en vervolgens op uitpakken. Vervolgens ziet u het uitgepakte .srt bestand. Vervolgens: slaat u het bestand op in exact dezelfde map als die van het filmbestand.