Films downloaden via nieuwsgroepen

Films downloaden via nieuwsgroepen

Streamen is de laatste tijd zeer populair. Diensten als Netflix maken het eenvoudig om binnen enkele seconden een film, serie of documentaire te kijken. Het nadeel is dat je via Netflix niet de ‘laatste’  films kunt kijken. Als een films vorige week de bioscoop in is gegaan, zul je deze niet zomaar op Netflix tegenkomen. Bovendien is niet iedereen fan van streamen. Als je het liefst een film op je harde schijf hebt staan, zodat je deze kunt kijken wanneer het jou uitkomt dan is het downloaden van een film nog altijd zeer aantrekkelijk.

Een manier om films te downloaden is door gebruik te maken van nieuwsgroepen. Nieuwsgroepen stammen al uit 1979, niets nieuws onder de zon dus. Door nieuwsgroepen te gebruiken kun je een film zeer snel downloaden, soms wel met 15 megabyte per seconde. De films die er aangeboden worden, zijn over het algemeen van een zeer goede kwaliteit. Vaak zit er ook een Nederlandse ondertiteling bijgeleverd, en anders hebben wij hem wel voor je!

Is het legaal om te downloaden via nieuwsgroepen?

Hier is altijd veel onduidelijkheid over. Het antwoord op deze vraag is ja. Het is inderdaad legaal om te downloaden via nieuwsgroepen. Het is daarentegen illegaal om een film vervolgens weer te uploaden. Ook is het verboden om een gedownloade film te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Films downloaden via nieuwsgroepen, hoe gaat dat in zijn werk?

Om een film te downloaden via een nieuwsgroep heb je twee dingen nodig:

  • Toegang tot een nieuwsgroep
  • Een ‘nieuwslezer’

Daarnaast heb je natuurlijk een snelle internetverbinding nodig en een harde schijf met voldoende vrije ruimte. Er zijn verschillende programma’s (nieuwslezers) waar je gebruik van kunt maken. Wij raden je in dit geval het programma ‘SABnzdb+’ aan. Dit programma heb je zo onder de knie. Ook is er uitleg over het programma te vinden op YouTube.

Vervolgens zul je nog toegang tot nieuwsgroepen moeten krijgen. Via je provider kun je gratis toegang krijgen tot deze server. Als je echter van de hoogste snelheden wil genieten, dan raden we je aan om een paar euro te investeren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*