Films kijken via internet

Films kijken via internet

Geleidelijk aan zijn de videotheken in ons land nagenoeg verdwenen. Op sommige plekken bestaan ze nog wel, maar over het algemeen kun je zeggen dat deze sector geen bestaansrecht meer heeft. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van het internet. Vroeger waren het vooral de ‘nerds’ die wisten hoe ze een film moesten downloaden, maar tegenwoordig lukt iedereen dit wel. Het internet is steeds sneller geworden en voor een relatief klein bedrag heb je thuis een snelle internetverbinding liggen. Het internet is bij sommige mensen thuis zo snel, dat ze me gemak een film of serie ‘streamen’. Streamen klinkt misschien heel modieus, maar we doen het eigenlijk al vele jaren. Denk bijvoorbeeld aan de radio. Zodra je de radio aanzet, hoor je muziek.

Streamen wil dus zeggen dat je bestanden af kunt spelen zonder ze eerst op je harde schijf op te slaan. YouTube is een goed voorbeeld van een dienst waarbij je ‘streamt’. Je klikt een filmpje aan en kunt hem gelijk zien. Je hoeft het filmpje dus niet eerst te downloaden. Als je een trage internetverbinding hebt, kan het wel zo zijn dat je tijdens het filmpje even moet wachten. Dat noem je bufferen.

Veel mensen vinden het downloaden van een film inmiddels achterhaald. Vooral wanneer de kwaliteit van de film niet top hoeft te zijn, is streamen erg handig. Op het moment dat je zin hebt om een film of serie te bekijken, surf je even naar een website en vijf minuten later zit je naar de desbetreffende film of serie te kijken. Geen moeilijk gedoe met torrents of nieuwsgroepen. Veel mensen die films en series via internet kijken doen dit bijvoorbeeld om een aantal Amerikaanse series (die niet in Nederland uitgezonden worden) te bekijken.

Voor- en nadelen van films en series kijken via internet (streamen)

Voordelen:

  • Je kunt binnen enkele minuten naar je favoriete film of serie kijken
  • Je kunt direct zien of de kwaliteit van de stream goed is, bij een download zie je dit pas vaak achteraf
  • Je hebt geen ruimte op je harde schijf nodig om een film of serie te bekijken en je hoeft achteraf niets te verwijderen

Nadelen:

  • Je hebt een snelle internetverbinding nodig
  • De kwaliteit is niet altijd optimaal
  • Een haperende stream zorgt voor veel frustratie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*