Uitleg diverse termen

Indien u een film niet online kunt kijken kunt u ook een film downloaden. Hieronder treft u uitleg over de diverse termen die u tegen kunt komen.

Waar dient u rekening mee te houden:
Film bestanden zijn vaak groot: een DVD-R is altijd rond de 4.4 GB=Gigabyte. De download snelheid is dus afhankelijk van uw internetverbinding. Ziet u een film van b.v. 700 mb of 1.4 GB, dan is de kans groot dat deze film een DIVX of XVID formaat is. Wilt u een film op DVD kwaliteit branden of downloaden, zoek dan tenminste een bestand van 4.4 GB groot en/of groter!

Let erop dat u de juiste film binnenhaalt dat deze niet bijvoorbeeld in vreemde taal is. Of mogelijk wilt u een film met Nederlandse ondertiteling kant en klaar, let er dan op dat er in de titel “NL” of “Dutch” staat. Wanneer er “Germany” bij staat, is de kans groot dat de tekst in de film nagesynchroniseerd is in het Duits!

Films worden in verschillende formaten aangeboden. Zo zijn er bestandsformaten die door uw pc afgespeeld kunnen worden zoals AVI, MPG, WMV en MP4. Windows herkent deze bestanden automatisch. Dubbelklik een keer op het bestand en als u beeld en geluid ziet is alles ok. Ziet u wel beeld maar hoort u geen geluid of andersom of gebeurt er helemaal niets, dan heb u waarschijnlijk niet de juiste codec geïnstalleerd. Zorg ervoor dat “KLCodec” in uw filmpakket geïnstalleerd is.

Images zijn bestanden met bijvoorbeeld de extensie IMG, BWT, ISO, MDF, CUE, NRG of MDS. Een image bevat inhoud van de CD of DVD en informatie over hoe alles op een DVD gebrand moet worden. Een image bestand kun u dus niet zomaar afspelen op uw pc maar is geschikt om op DVD te branden om deze vervolgens op uw TV of computer te kijken. Let op: .VOB files worden vaak aangeduid als DVD bestanden.

Uitleg over deze bestanden en het kijken/branden hiervoor vind u op de pagina over Grabit.