Via Peer to Peer

Films downloaden met Lime Wire Peer to Peer
Het overgrote deel van het wereldwijde internetverkeer bestaat uit bittorrent-data. Je zou bijna vergeten dat er ook nog andere manieren zijn om snel en eenvoudig te downloaden. Een goed voorbeeld is de populaire applicatie LimeWire. Op deze website laten we u zien hoe u met dit handige uitwisselingsprogramma aan de slag gaat.

LimeWire is een van de bekendere p2p-programma’s om verbinding te maken met het Gnutella-netwerk. Het programma is op Java gebaseerd en daardoor ook beschikbaar voor besturingssystemen als Linux en Mac OS X.

Met LimeWire kunt u bestanden downloaden en delen. Het programma maakt verbinding met een netwerk waar ook andere computers op zijn aangesloten, de zogenoemde ‘clients’. LimeWire is groot geworden dankzij de ondersteuning van het Gnutella-netwerk, maar weet tegenwoordig ook raad met het bittorrent-protocol. Daarmee hebt u direct twee van de drie grootste peer-to-peer-netwerken te pakken. Het derde grote netwerk is eDonkey. De term peer-to-peer (p2p) geeft aan dat het delen en downloaden rechtstreeks van computer naar computer verloopt.

Stap 1: Voorbereiding
LimeWire maakt gebruik van Java. De kans is klein dat Java dit niet op uw computer is geïnstalleerd, maar u kunt dit eenvoudig controleren. Surf naar de website van java en klik op “Heb ik Java?”. U krijg vervolgens te zien of u beschikt over de laatste Java-versie en kunt desgewenst upgraden. Let op tijdens de installatie, want Java heeft de vervelende eigenschap om ook de Google Toolbar en Google Desktop te installeren.

java

Om LimeWire goed te kunnen draaien, heeft u Java nodig.

Stap 2: Installatie
U download het bestand “LimeWireWin” en pakt het uit. Hier treft u een file aan met de naam LimeWireWin.exe aan.

U kunt LimeWireWin.exe prima vinden op de zoekmachine van Google. Ga naar de betreffende website en download het bestand naar uw computer.

Dubbelklik LimeWireWin aan en installeer het programma als volgt:

Kies “Nederlands” en volg de aanwijzingen.
Start het programma op, wanneer dit klaar is en ga als volgt te werk:

➢ Kies het Tablad “Tools” / “Hulpmiddelen”
➢ Kies hier “Options” / “Opties”

Stap 1:
Nu ziet u staan: “My Library” / “Bibliotheek”.

➢ Verwijderen hier alle mappen, zodat deze niet gedeeld worden! Zorg en te allen tijde voor dat u geen mappen of bestanden deelt in het programma…
➢ Ga terug naar het programma.

Stap 2:
➢ Ga naar het tabblad “Downloads”
➢ Haal het vinkje weg bij: “Share files downloaded from the P2P network with the P2P network”.
➢ Ga terug naar het programma.

Stap 3:
➢ Kies hier de optie: “Security” / “Beveiliging”
➢ Zet een vinkje onderaan bij de optie dat u “Geen auteursrechtelijk materiaal op verzoek van eigenaren” wilt downloaden / uploaden.

Stap 4:
➢ Klik “Advanced” / “Geavanceerd” aan.
➢ Kies tabblad “Overdrachten”.
➢ Ga naar de optie “Uploads”
➢ Stel het getal “0” in bij “Dont allow more than 0 uploads at once”.

Stap 3
Download The Filmmachine: installeer het bestand The_FilmMachine_1.6 door deze dubbel aan te klikken en volg de instructies op uw beeldscherm.

U kunt The_FilmMachine_1.6 prima vinden op de zoekmachine van Google. Ga naar de betreffende website en download het bestand naar uw computer.

Stap 4
Download Codecs: installeer het bestand Klcodec door deze dubbel aan te klikken en volg de instructies op uw beeldscherm. (wanneer het programma vraagt oude codecs te verwijderen, dan kiest u voor “Ja”)

U kunt Klcodec prima vinden op de zoekmachine van Google. Ga naar de betreffende website en download het bestand naar uw computer.

Nu heeft u alle benodigde software gedownload om films te downloaden en branden op DVD formaat! U kunt u uw films kijken door deze te openen in uw favoriete speler!

Optionele afspeelprogramma’s:
Wanneer u sommige bestanden niet kunt afspelen op uw computer, kunt u hiervoor andere “spelers” gebruiken. Kijk hiervoor op onze linkpagina onder het kopje: Optionele afspeelprogramma’s