Ondertitels toevoegen

Ondertitels toevoegen

Een ondertitel toevoegen aan uw film is erg makkelijk. Zodra u het srt bestand op uw computer hebt staan, bent u slechts een stap verwijderd van het kijken met ondertiteling. Het enige wat u moet doen is de naam van het .srt bestand exact hetzelfde maken als die van uw film. Hebt u bijvoorbeeld The Hangover 2 (2011) DVDRip XviD-MAXSPEED gedownload? Open dan eerst de map en zoek naar het filmbestand. In ons geval heet het bestand: The_Hangover_2_2011_DVDRip.avi. Verander in dit geval het .srt bestand in The_Hangover_2_2011_DVDRip.srt. Open daarna het film bestand met Mediaplayer of VLC Player. De Nederlandse ondertitel wordt automatisch toegevoegd en u kunt genieten van uw film.

VLC Player

We gebruiken VLC Player omdat de besturing in het Nederlands is en de player veel filmformaten ondersteunt. Dit kan u hier downloaden.
De installatie van VLC is heel eenvoudig en in het Nederlands. Daarnaast installeert u geen spy- of malware op uw computer.

Ondertiteling vertragen of versnellen

Het kan voorkomen dat de ondertiteling die u downloadt te vroeg of te laat begint. In dat geval moet u de ondertiteling vertragen of versnellen. Zet uw film op pauze en klik onder ‘Tools’ op ‘Track Synchronization’. Achter ‘Subtitle Track Syncronization’ ziet u 0,000s. Kiest u voor 1,000s dan zal de ondertitel een seconde vertragen. Kiest u voor -1,000 dan zal de ondertitel eerder verschijnen. Het is waarschijnlijk even puzzelen, maar als uw ondertiteling eenmaal gelijk loopt, zal dit de hele film zo blijven.

Ondertiteling in uw film

Er zijn natuurlijk ook films met “ingebakken” ondertiteling. Voorbeelden hiervan zijn films van DutchReleaseTeam en DMT. U hoeft dan niet langer opzoek te gaan naar een ondertitel. Op deze manier weet u zeker dat uw film ondertiteling bevat. U kunt namelijk niet van iedere release een ondertiteling downloaden.