Via nieuwsgroepen

Downloaden via nieuwsgroepen
Voor deze dienst heeft u een abonnement nodig bij een nieuws server, deze manier van films downloaden is sterk aan te bevelen aangezien het downloaden eenvoudiger en veel sneller is.
Let er echter wel op dat u enkel legale content download, het downloaden van illegale content is strafbaar.

U gaat als volgt te werk:
Meldt u aan bij 1 van de betaalde nieuwsgroepen of 1 naar eigen keuze zoals u deze vindt op onze linkpagina bij Nieuwsgroepen.

Houd u de verkregen gegevens na aanmelding goed bij de hand, deze bent u nodig bij de volgende stappen.

Installeer Grabit:
Nu kunt u het programma Grabit Downloaden en installeren, dit programma heeft u nodig om films en muziek te kunnen binnenhalen.

U kunt Grabit makkelijk vinden via Google. U download het programma van de desbetreffende website en installeert het programma.

Wanneer u het programma heeft geïnstalleerd kunt u hier de gegevens invullen die u van usenet of hitnews heeft ontvangen. Wanneer u met de rechter muisknop op MY GRABIT klikt kunt u een nieuwe server aanmaken, waarna u de gegevens kunt invullen.

1stebeeld

Belangrijk: Zorg ervoor dat het aantal connecties op 6 tot 8 stuks staat!
Klik hiervoor met uw rechtermuisknop aan de linkerzijde bij “My Grabit”) op de server. Selecteer nu “Server properties” -> Maximum allowed connections -> 6 tot 8
Controleer tevens of “server timeout after” op 3 minuten staat.

Installeren FTD 

U kunt nu het programma FTD downloaden. Zoek via Google naar: ftd usenet download. Ga dan naar de betreffende website en download het programma.

Op USENET staan ontzettend veel programma’s, films, mp3’s etc. etc. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien staan deze bestanden ook nog eens vaak goed verstopt. Daarom is er een programma genaamd FTD, waar heel veel programma’s in rubrieken zijn onderverdeeld, zodat je ze gemakkelijker kunt vinden. Het programma FTD treft u op onze downloadpagina.

2debeeld

In het scherm hierboven zie je FTD nadat het geïnstalleerd is. Links bovenin zie je het zoekscherm. Hiermee kun je zoeken naar iets wat je in gedachten hebt, bijv. Jackass. Let wel op! Er wordt alleen gezocht naar bestanden die voorkomen in de rubriek die je in het rubriekenoverzicht eronder aangeklikt hebt. In het hier getoonde scherm is dat postoverzicht, wat betekent dat je overal in zoekt. Als je op beeld klikt en daarna een nieuwe zoekopdracht doet, dan zoek je alleen naar bestanden binnen die rubriek.

In het grote overzicht rechts staan alle gevonden bestanden. Klik op de titel van een van de bestanden voor meer informatie over dat bestand. Je krijgt een scherm zoals dit:

Het enige dat je met FTD kunt doen, is de namen van de programma fragmenten opzoeken, en waar je ze kunt vinden:

3debeeld

In dit overzicht staat in het grijze kader de namen van de programma fragmenten. Op USENET staan programma’s namelijk meestal opgesplitst in verschillende stukken. Dit lijstje komt niet altijd 100% overeen met de namen van de fragmenten zoals ze daadwerkelijk te downloaden zijn, maar het klopt meestal vrij aardig. Meestal hoef je alleen maar een woord uit de namen te onthouden, zodat je met dat woord later de fragmenten makkelijk kunt terugvinden. Dit is dus een slecht voorbeeld, omdat alle bestanden een totaal andere naam hebben.